ULKOTILAT VIIHTYISÄKSI

Talvi on vaihtunut kevääseen ja plussakelit ovat vihdoin täällä! Kevätaurinko saa monessa kodissa aikaan melkoisen siivousvimman, kun pitkän talven jälkeen halutaan laittaa kotia kuntoon. Sisätilojen lisäksi huomio kiinnittyy nyt myös ulkotiloihin kuten parvekkeille ja terasseille. Tässä postauksessa kurkistetaan ulkokalustevalikoimaamme sekä viihtyisän ulkotilan sisustamiseen!

Omaa parveketta tai terassia sisustaessa kannattaa ensin miettiä mitä toimintoja tilalta haluaa. Onko toiveena tehdä viihtyisä paikka, jossa hörppiä aamukahvit vai olisiko mukava pystyä ruokailemaan isommallakin porukalla kesäillan lämmössä? Vai olisiko kenties kutsuva lounge-tuoli sekä kaunis sivupöytä sinun kombosi? Materiaalia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaisia sääolosuhteita kalusteiden tulee kestää. Metalliset kalusteet voi huoletta jättää avonaiseen ulkotilaan, kun taas kangaspäällysteiset kalusteet on hyvä suojata sateelta, lumelta ja suoralta auringonpaisteelta. Vaihtoehtoja on onneksi markkinoilla jokaiseen toiveeseen ja tarpeeseen ja omannäköisen ulkotilan sisustamisessa vain mielikuvitus on rajana!

Ruokailuryhmät - kahden hengen kattauksesta isommalle ryhmälle

Mikäli etsit kompaktia ruokailuryhmää, kannattaa tutustua Woudin Ray pöytäryhmään! Tämä setti sopii kokonsa puolesta erinomaisesti esimerkiksi pienelle parvekkeelle. Mustan värin lisäksi setti on saatavilla myös valkoisena, roosana sekä sinisenä.

Toinen pieneen tilaan sopiva vaihtoehto on HAY:n tyylikäs Terrazzo pöytä. Pöydän selkeälinjainen ulkomuoto mahdollistaa sen, että tuoleilla voi leikitellä rennoin ottein! Itse yhdistäisin Terrazzo pöytään saman valmistajan muovista valmistetut 13Eighty tuolit tai italialaisen Kartellin Masters tuolit. Terrazzo pöydän jykevä jalka on valmistettu Terrazzo marmorista, joka on erittäin luja ja kestävä materiaali.

Mikäli tilaa ja tarvetta on suuremmalle pöytäryhmälle, kannattaa ehdottomasti pistää korvan taakse tämä Muuton Linear Steel sarja! Suoraviivaisen pelkistetty Linear on suunnittelija Thomas Bentzenin käsialaa ja sen ympärille mahtuu jopa kuusi henkilöä yhteiseen illanviettoon. Pöytään sopii kauniisti saman sarjan penkki, jolloin kokonaisuus pysyy yhtäläisen hillittynä. Täytyy vielä mainita, että tästä sarjasta löytyy herkullinen poltetun oranssin sävy, jos kaipaa vaihtelua perinteisille hillityille väreille!

Suuren suosion saavuttanut HAY:n Palissade sarja pitää sisällään erikokoisia ruokapöytiä, tuoleja, penkkejä sekä loungetuoleja. Tänä vuonna sarja täydentyi ihanalla aurinkotuolilla, jossa kelpaisi ottaa päiväunet kesätuulen sivellessä kepeästi kasvoja. Palissade kalusteita on saatavilla antrasiitin, oliviinvihreän, vaaleanharmaan sekä galvanoidun teräksen sävyssä. Tämä onkin allekirjoittaneen ehdoton suosikki ulkokalustesarja ja haaveilen tällä hetkellä antrasiitin harmaasta matalasta nojatuolista omalle parvekkeelleni, se olisi ihan täydellinen sinne!

Auringonpalvojan loungenurkkaus

Mikäli haluaa, että omalla parvekkeella tai terassilla on mahdollisuus ottaa rennosti aurinkoa tai viettää aikaa vaikkapa lempikirjansa parissa, on lounge-tuoli erinomainen vaihtoehto! Ulkotilojen ikisuosikkeja ovat HAY:n Hee Lounge nojatuoli sekä Menun WM String nojatuoli, jotka pelkistetyllä ulkomuodollaan sopivat hyvin erilaisiin tiloihin ja tyyleihin. Mikäli tuntuu, että metallinen tuoli on itselle liian kova istua, voi päälle heittää esimerkiksi taljan tai istuintyynyn! Loungetuolin kaveriksi voi yhdistää esimerkiksi pienen sivupöydän, johon laskea juomalasi tai välipala. Kannattaa kurkata ainakin Tray,- sekä DLM pöydät.

Metallisten kalusteiden lisäksi markkinoilta löytyy myös verhoiltuja ulkokalusteita. Tällainen on esimerkiksi kotimaisen Woodnotesin Mini My Outdoor säkkituoli, jonka täyte on kosteuden kestävää kuitusekoitusta ja verhoilukangas 100% polypropeenikuitua. Tämän kutsuvampaa ulkotilaan sopivaa kalustetta saa kyllä hakea, sillä onhan tämä nimittäin aika ihana!

Puutarha parvekkeelle ja terassille

Viherkasvit piristävät ja raikastavat tilan ilmettä. Yleensä ulkotilat mielletään kesäkukkien paikaksi, mutta yhtä hyvin terassille tai parvekkeelle voi istuttaa myös viherkasveja! Vehreyttä ja kerroksellisuutta saa asettelemalla kasveja eri tasoihin eri korkuisten ruukkujen avulla. Menun Wire ruukut sopivat minimalistiseenkin tyyliin, Umanoff ruukut puolestaan henkivät boho tyyliä. Myös &Traditionin valikoimasta löytyy kauniita ruukkuja, kuten nämä kuitubetonista valmistetut Collect ruukut. Kasvit on kätevä kastella HAY:n tyylikkäällä Watering can kastelukannulla, johon mahtuu 2 litraa kasteluvettä.

Tämän postauksen kirjoittaminen herätteli ainakin itsellä vimman laittaa oma ulkotila kevätkuntoon - taidankin käydä homman kimppuun näin heti pääsiäisvapailla! Toivotan kaikille iloista pääsiäistä ja aurinkoista kevättä!

Teksti: Anni

Kuvat: Valmistajat

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

TILAUS- JA TOIMITUSEHDOT
Voimassa 13.3.2015 alkaen

Lo Spazio Oy (jäljempänä Spazio Oy) on huonekalu- ja sisustusliike, jonka yhteydessä toimii Spazion Oy:n verkkokauppa osoitteessa designshopspazio.fi. Spazio Oy:llä on toimipiste osoitteessa Hallituskatu 29, 90100 Oulu, mistä tuotteita voi myös noutaa. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse numerossa (08) 371 871 ja sähköpostitse mail@spazio.fi.

Seuraavat sopimusehdot sisältävät Spazio Oy:n verkkokaupan ja sen asiakkaiden välisen kaupankäynnin säännöt ja ehdot. Spazio Oy:n verkkokaupan ja sen asiakkaiden väliseen sopimukseen sovelletaan myös Suomen lainsäädäntöä.

1. YLEISET EHDOT

1.1. Spazio Oy:n verkkokaupassa myytävät tuotteet tilataan Spazio Oy:n internetsivuston spazio.fi kautta tai suoraan designshopspazio.fi sivulta.

1.2. Spazio Oy:n verkkokauppa pidättää oikeudet kuluttajalainsäädännön mukaisiin muutoksiin verkkokaupassaan ja siellä tapahtuvassa kaupankäynnissä. Muutoksiin sisältyvät sopimusehtojen muutokset ja täydennykset, hintamuutokset, malliston muutokset, maksamiseen liittyvät muutokset sekä muutokset asiointikäytännöissä Spazio Oy:n verkkokaupassa. Muutokset ovat voimassa siitä päivästä lukien, jolloin Spazio Oy on julkaissut ne internetsivustollaan.

2. TILAAMINEN JA SOPIMUSTEN SOLMIMINEN

2.1. Tilaaminen tapahtuu Spazio Oy:n verkkokaupan kautta. Asiakas tekee tilauksen tilaamisen varatun sivun kautta Spazio Oy:n verkkokaupassa.

2.2. Asiakkaan tulee ilmoittaa tilauksen yhteydessä oma nimensä, osoitteensa, puhelinnumeronsa ja voimassa oleva sähköpostiosoitteensa.

2.3. Tilaamiseen varatulla sivulla on valmiiksi näkyvillä tilattavaksi valitut tuotteet, niiden valitut ominaisuudet, hinnat ja tuotteiden mahdolliset toimituskustannukset yhteenlaskettuna.

2.4. Tilaaja on vastuussa tilaamiensa tuotteiden itse valituista ominaisuuksista kuten väristä, koosta, mallista, materiaalista tai muusta vastaavasta. Tilaaja on velvollinen tarkastamaan itse valittujen ominaisuuksien oikeellisuuden ennen tilauksen lähettämistä eteenpäin Spazio Oy:n verkkokaupan tilaussivustolla.

2.5. Tilauksen lähettäminen Spazio Oy:n verkkokaupassa muodostaa sitovan tilaussopimuksen Spazio Oy:n ja asiakkaan välillä. Molemmat osapuolet sitoutuvat noudattamaan sopimushetkellä Spazio Oy:n verkkokaupassa voimassa olleita tilaus- ja sopimusehtoja. Tilauksen tekemällä asiakas hyväksyy tilaus- ja sopimusehdot, tuotteen ominaisuudet, itse valitut ominaisuudet, tuotteen hinnan ja mahdolliset toimituskustannukset sekä tuotteen toimitusajan.

2.6. Tilauksen lähettämällä asiakas hyväksyy sen, että tuotteen väri voi luonnossa poiketa Spazio Oy:n verkkokaupan sivuilla esitetyistä värimalleista.

2.7. Asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen toimitetaan tilausvahvistus Spazio Oy:n verkkokaupan käsittelemästä ja hyväksymästä tilauksesta. Tilausvahvistus sisältää tilauksen tiedot, Spazio Oy:n yhteystiedot, asiakkaan tiedot, tuotteen pääominaisuudet ja itse valitut ominaisuudet, tuotteen hintatiedot ja tiedot mahdollisista toimituskustannuksista.

2.8. Spazio Oy sitoutuu toimittamaan sopimuksen mukaisen tuotteen sopimuksen tekohetkellä voimassa olleiden hintojen, ominaisuuksien ja tilausehtojen mukaisesti. Spazio Oy on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle viipymättä, jos tuotteen ominaisuudet ovat muuttuneet sivustoilla sopimushetkellä ilmoitetusta poikkeaviksi. Jos asiakkaalle ilmoitetaan tuotteen ominaisuuksien muuttumisesta tai siitä, että tuotteen toimitusaika on olennaisesti muuttunut aiemmin ilmoitetusta toimitusajasta, asiakkaalla on oikeus tuotteen vaihtamiseen tai tilauksen perumiseen.

3. MAKSUTAVAT JA -EHDOT

3.1. Spazio Oy:n verkkokaupasta ostetun tuotteen asiakas maksaa omilla verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla.

4. HINNAT

4.1. Tuotteiden hinnat ovat voimassa siitä päivästä lukien, kun ne ovat julkaistut Spazio Oy:n verkkokaupassa osoitteessa designshopspazio.fi.

4.2. Spazio Oy:n verkkokaupassa ilmoitettuihin hintoihin sisältyy arvonlisävero 24 %.

4.3. Spazio Oy:n verkkokaupan hintoihin ei sisälly Posti Group Oyj:in hinnaston mukaisia mahdollisia postimaksuja. Nämä kustannukset lisätään yhteenlaskettuna lopulliseen hintaan tilausvaiheessa.

4.4. Tuotteiden hinnat ovat muuttuvia tarjousten, kampanjoiden, tuotteisiin itse valittavien ominaisuuksien ja muiden vastaavien seikkojen johdosta. Jokainen tilaus käsitellään tilauksen tekemisen ajankohtana voimassa olleiden hintojen, toimitusaikojen, tuotteiden ominaisuuksien ja sopimusehtojen mukaisesti.

5. TOIMITUS ASIAKKAALLE

5.1. Spazio Oy toimittaa tuotteet asiakkaalle ilmoitetun toimitusajan puitteissa. Spazio Oy ei vastaa viivästyksistä, joihin Spazio Oy ei ole osallinen eikä itse pysty vaikuttamaan, kuten maahantuojan tai tehtaan tuotannollisista tai muista ongelmista, ongelmista postinkulussa tai muista vastaavista Spazio Oy:n vaikutuspiirin ulkopuolella olevista viivästyksen syistä.

5.2. Spazio Oy on velvollinen ilmoittamaan asiakkaalle tuotteen saatavuuteen, toimitusaikoihin tai tuotteen laatuun ja ominaisuuksiin liittyvistä muutoksista viivytyksettä viimeistään ennen tilausvahvistuksessa mainitun toimitusajan päättymistä.

5.3. Tuotteen vahingoittuessa tai hävitessä Spazio Oy:lle palauttamisen yhteydessä on tuotteesta vastuussa asiakas.

5.4. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan toimitusosoitteen tarkasti. Spazio Oy ei vastaa seuraamuksista tai kuluista, jos asiakas on ilmoittanut osoitetietonsa virheellisesti tai ei ole ilmoittanut muuttunutta toimitusosoitetta ajoissa tai ollenkaan. Siinä vaiheessa, kun tilattu tuote on jätetty Posti Group Oyj:n toimitettavaksi postitse, ei toimitusosoitetta voi enää muuttaa.

5.5. Asiakkaan ostaessa useamman kuin yhden tuotteen kerralla, tuotteet saattavat saapua erikseen toimitettuina.

5.6. Spazio Oy:stä johtumattomasta toimitusajan pitenemisestä ilmoitetaan asiakkaalle viipymättä kohdan 5.2. mukaisesti.

5.7. Tuotteen vastaanottohetkellä asiakkaan tulee tarkastaa tuote. Mahdollisesta vauriosta on ilmoitettava välittömästi Spazio Oy:lle mieluiten puhelimitse. Ilmoittamisen nopeudesta riippuu se, miten nopeasti asiakas saa korvaavan tuotteen tai tuotteen osan vaurioituneen tilalle. Jos asiakas ei ole ilmoittanut tuotteen vauriosta 14 päivän palautusajan sisällä, vaurio jää asiakkaan tappioksi.

6. PALAUTUSOIKEUS

6.1. Asiakkaalla on 14 päivän mahdollisuus tutustua tuotteeseen. Palautukseen oikeuttava aika lasketaan tavaran vastaanottamispäivästä alkaen. Palautettava tuote tulee jättää Itella Oy:n kuljetettavaksi ennen palautusajan loppumista.

6.2. Tuotteeseen tutustumisen tulee olla laadultaan sellaista kuin asiakas tutustuisi tuotteeseen ja sen ominaisuuksiin myymälässä tuotetta ostaessaan.

6.3. Tuotetta ei saa ottaa käyttöön tutustumisaikana.

6.4. Ennen tavaran palauttamista asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Spazio Oy:öön puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakaspalvelu antaa ohjeet tuotteen hyväksyttyyn palauttamiseen.

6.5. Spazio Oy ei vastaa palautuksesta, jonka asiakas on tehnyt ilman yhteydenottoa Spazio Oy:öön ja ilman vaadittuja toimenpiteitä. Tällöin asiakkaan katsotaan rikkoneen sopimusehtoja eikä palautusta hyväksytä. Spazio Oy palauttaa tällöin tuotteen asiakkaalle asiakkaan kustannuksella.

6.6. Jos asiakas haluaa palauttaa tuotteen, hänen tulee ottaa yhteyttä Spazio Oy:öön. Asiakkaalle annetaan palautusohjeet, joissa kerrotaan yksityiskohtaiset ohjeet tuotteen pakkaamisesta, pakkaukseen liitettävistä tiedoista ja tuotteen lähettämisestä.

6.7. Asiakkaan tulee liittää palautukseen yhteystiedot, tilinumero ja pankkiyhteys, tilausnumero ja erityistiedot, jos niitä on pyydetty palautusohjeistuksessa. Palautuslähetykseen tulee liittää kopio ennakkolaskun maksukuitista/tulosteesta.

6.8. Palautustapauksissa asiakas on velvollinen kuljettamaan tuotteen lähimpään Itella Oy:n toimipisteeseen palautuskuljetusta varten.

6.9. Tilatun tuotteen voi myös palauttaa Spazio Oy:n toimipisteeseen liikkeen aukioloaikoina osoitteeseen Hallituskatu 29, 90100 Oulu.

6.10. Tuotteen kokonaissumma palautetaan asiakkaan tilille 30 päivän kuluessa tuotteen palauttamisesta, jos tuote on käyttämätön, myyntikuntoinen ja pakattuna alkuperäiseen pakkaukseensa.

6.11. Asiakkaan maksamat postimaksut palautetaan asiakkaalle kokonaisuudessaan, jos tuote on palautettu postitse.

6.12. Jos tuote on asiakkaan toimesta menettänyt myyntiarvoaan, asiakas on velvollinen korvaamaan Spazio Oy:lle tuotteen myyntihinnan ja arvonalentumishinnan välisen erotuksen. Tällöin Spazio Oy palauttaa tuotteesta ja mahdollisesta postituksesta maksetun hinnan vähennettynä edellä mainitulla erotuksella. Tuotteen arvon aleneminen käsitellään tapauskohtaisesti.

7. TAKUU

7.1. Asiakkaan tulee säilyttää Spazio Oy:n lähettämä tilausvahvistus tuotteen tilaamisesta sekä kuitti/tuloste ennakkolaskun maksamisesta takuuehdon täyttämiseksi.

7.2. Spazio Oy antaa kaikille tuotteille kuluttajansuojalain mukaisen kuuden kuukauden takuun tuotteen vastaanottamispäivästä lukien.

8. REKLAMAATIOT

8.1. Spazio Oy vastaa siitä, että asiakas saa tuotteen kotiinsa uutena ja sopimuksen mukaisena. Postituksesta aiheutuneesta paketin repeämisestä tai kolhiintuneesta paketista on ilmoitettava välittömästi Spazio Oy:lle sopimuskohdan 5.7. mukaisesti, mikäli kolhiintuminen on aiheuttanut tuotteelle vaurioita.

8.2. Jos tuotteessa ilmenee kuuden kuukauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta virhe tai vaurio ja tuotetta on käytetty normaalisti ja sen käyttötarkoitusta vastaavasti, Spazio Oy vastaa virheestä tai vauriosta sopimusehtojen kohtien 8.1., 8.2. ja 9.3. mukaisesti. Ehtojen täyttyessä Spazio Oy korjauttaa tuotteen tai toimittaa korvaavan tuotteen asiakkaalle. Asiakkaan tulee ilmoittaa tuotteen viasta sopimusehtojen kohdan 5.7. kohdan mukaisesti Spazio Oy:lle. Spazio Oy informoi asiakasta jatkotoimenpiteistä.

8.3. Spazio Oy ei vastaa
a) Tuotteen väärinkäytöstä aiheutuvista vioista tai vaurioista.
b) Asiakkaan huolimattomasta tuotteen käsittelystä aiheutuvista vaurioista.
c) Tuotteen normaalin käytön aiheuttamasta tuotteen kulumisesta.

9. MUUT EHDOT JA VASTUUT

9.1. Spazio Oy:n verkkokaupan asiakkaan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

9.2. Tilanteet, joista näissä sopimusehdoissa ei ole mainintaa, käsitellään Suomen lainsäädännön mukaisesti.